top of page

Cum aflam autenticitatea unui diamant montat?


adevarata de una falsa. Tot ceea ce iti trebuie este o buna iluminare, putina apa (sau aburi) si o lupa sau lentila pentru marit, precum cele folosite de bijutieri.

In acest articol vei gasi cateva detalii si informatii cu privire la minunata lume a diamantelor.

Pentru diamantele deja montate, precum diamantul aflat pe un inel de logodna, poate prima metoda pe care o vom folosi este cea a respiratiei. Aseaza piatra aproape de gura si sufla peste ea ca si cum ai vrea sa aburesti un geam. Daca ramane aburit pentru cateva secunde, probabil ca este vorba de un fals. Un diamant adevarat disperseaza caldura instantaneu si nu ar trebui sa se abureasca foarte usor. In momentul in care il privesti ar trebui sa fie deja transparent, iar daca ar fi inca aburit, ar trebui sa se limpezeasca mult inaintea unuia fals.

Ar fi mai usor daca ai aseza o piatra autentica langa piatra care se testeaza si sa faci testul pe ambele. In acest fel, vei putea observa cum falsul se abureste, in timp ce diamantul adevarat ramane stralucitor si transparent. Daca vei repeta de mai multe ori operatiunea consecutiv, vei vedea ca pe fals se va forma tot mai mult condens, in timp ce piatra autentica ramane mereu curata.

Controleaza montatura

Un diamant adevarat nu va fi montat pe un metal de mica valoare. Cifrele de pe interiorul montaturii indica faptul ca este vorba de aur adevarat sau platina (10K, 14K, 18K, 585, 750, 900, 950, PT, Plat) sunt un semn bun, in timp ce incizia "C.Z."indica faptul ca piatra montata nu este un diamant adevarat.

Foloseste o lentila de bijutier pentru a studia diamantul

Doar diamantele de mina au mici imperfectiuni sau incluziuni, care pot fi individuate in acest mod. Cauta urme de minerale, vizibile, mici pete sau variatii subtile de culoare. In acest caz vei avea de-a face cel mai probabil cu un diamant adevarat, chiar daca imperfect.

Zirconul cubic si diamantul artificial nu au aceste imperfectiuni. Asta pentru ca sunt produse in ambiente sterile, diverse de procesul natural. O gema prea perfecta este aproape totdeauna un fals.

Totusi, este posibil ca un diamant adevarat sa nu aiba imperfectiuni. Nu folositi acest criteriu ca factor determinant pentru autenticitatea pietrei. Foloseste inainte celelalte teste pentru a elimina falsurile.


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Tumblr Black Round
Rob Amstel -
Entrepreneur, Speaker & Author

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. Let your users get to know you.

Business Plan
Writing A-Z

 

FREE COURSE
(Valued at $250)
 

Learn all you need in order to create a stellar business plan
for your endeavor!

Business Plan

Writing A-Z

 
FREE COURSE
(Valued at $250)
 

Learn all you need in order to create a

stellar business plan for your endeavor!

My Book
 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. Let your users get to know you.

Search By Tags
No tags yet.
bottom of page